Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι κρίση!

Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι κρίση!

Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να ανπτυχθεί αθόρυβα στο στήθος σας ενώ κάνετε τις καθημερινές σας δουλειές χωρίς έγνοιες, και να μην εμφανίσει συμπτώματα μέχρι να φτάσει σε τελικά στάδια. Συχνά τα θύματα δεν αισθάνονται πόνο, και αυτό είναι επικίνδυνο, διότι όταν οι ασθενείς αρχίζουν να παρατηρούν τις ανωμαλίες, είναι ήδη αργά.

 

Κανείς δε γνωρίζει ακριβώς τι προκαλεί τον καρκίνο του μαστού, γνωρίζουμε όμως ότι ορισμένοι παράγοντες – πράγματα που αυξάνουν την πιθανότητα κάποιου να ασθενήσει – συνδέονται με τον καρκίνο του μαστού. Οι παράγοντες αλλάζουν αναλόγως τον τύπο του καρκίνου. Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες, τόσο ελεγχόμενοι όσο και μη, οι οποίοι μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Για παράδειγμα, οι παράγοντες που συνδέονται με τη διατροφή μπορούν να ελεγχθούν, όμως παράγοντες όπως η ηλικία ή το οικογενειακό ιστορικό δεν μπορούν να αλλαχθούν.

 

Το σώμα σας είναι σχεδιασμένο ώστε να αυτοθεραπεύεται. Για παράδειγμα… εάν κόψετε το χέρι σας, θα γιατρευτεί αυτόματα, εκτός και αν βάλετε σκόπιμα χώμα στην πληγή, ή συνεχίσετε να το πειράζετε, ή εάν το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι καταπονημένο από τον τρόπο διατροφής και διαβίωσης, οδηγώντας σε σοβαρές ασθένειες που επιβραδύνουν την επούλωση. Εάν χτυπήσετε το δάχτυλό σας με ένα σφυρί, κάποια στιγμή θα γίνει καλά, εκτός και αν συνεχίσετε να το χτυπάτε με το σφυρι – ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!

 

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο δεύτερος πιο διαδεδομένος καρκίνος παγκοσμίως, ο πρώτος στις γυναίκες, και η δεύτερη αιτία θανάτου γυναικών παγκοσμίως.. Έχει μια συχνότητα εμφάνισης πάνω από διπλάσια από αυτή του καρκίνου του τραχήλου και του εντέρου και 3 φορές πιο μεγάλη από τον καρκίνο των πνευμόνων στις γυναίκες. Συνεπώς ο καρκίνος του μαστού είναι μία από τις πιο ερευνηθείσες και δημοσιευθείσες καταστάσεις – ωστόσο πολλοί στην κοινωνία μας γνωρίζουν πολύ λίγα για τις επιλογές θεραπείας.

 

Προφανώς ο σκοπός της θεραπέιας είναι η πλήρης αφαίρεση του καρκίνου και η εμπόδιση της επανεμφάνισής του. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πάνω από μιία μεθόδους θεραπείας. Ο κύριος τρόπος αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού είναι το χειρουργείο, με πιανή χημειοθεραπεία και ραδιοθεραπέια. Το αισθητικό αποτέλεσμα της θεραπείας του καρκίνου του μαστού είναι σημαντικός παράγοντας. Η οπτική για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού πρέπει να συμφωνεί με τις ανάγκες σου και τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι το αποτέλεσμα.

 

Είναι δύσκολο να κάνετε σεξ μετά τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας ή της ραδιοθεραπέιας, όπως η κολπική ξηρότητα. Αυτό συμβαίνει λόγω πρόωρης εμμηνόπαυσης η οποία προκαλέι πόνο κατά το σεξ. Συνήθως παίρνει περισσότερο χρόνο να ερεθιστείτε, και ο παρτενέρ δεν είναι τόσο απολαυστικός όσο πριν. Τα βήματα της θεραπείας του καρκίνου του μαστού όπως η χημειοθεραπεία και η ραδιοθεραπεία κάνουν το στήθος πιο ευαίσθητο στο άγγιγμα, και για μια γυναίκα που έχει υποστεί μαστεκτομή είναι μεγάλο σόκ, τόσο για αυτή όσο και για τον παρτενέρ της.

 

Πολλές γυναίκες έχουν πεθάνει από τις θεραπείες, και πολλες΄παρουσίασαν μετάσταση μετά από 3-10 χρόνια μετά τη θεραπεία. Και ασ μην ξεχνάμε τις τρομερές παρενέργειες αυτών των θεραπειών. Δεν υπάρχει καμμία εγγύηση ότι η ακτινοβολία, η χημειοθεραπεία, τα φάρμακα και οι επεμβάσεις θα έχουν αποτέλεσμα. Είναι βασικά ένα ρίσκο, έχετε ίσες πιθανότητες επιβίωσης και μη. Για το λόγο αυτό, πολλές γυναίκες επιλέγουν εναλλακτικές μορφές θεραπείας..

 

Η θεραπεία σε πρόωρο στάδιο είναι το κλειδί για την υγεία και την επιβίωση – αυξάνοντας τις πιθανότητες του ασθενή για γιατρειά και επιβίωση για 5 χρόνια εώς 95%. Με τέτοια στατιστικά πρόχειρα, δεν είναι περίεργο που οι γιατροι προωθούν δυναμικά και επιθετικά όλες τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης, όπως την αυτοεξέταση, τις τακτικές γυναικολογικές εξετάσεις, τις μαστογραφίες και τον υπέρηχο στήθους.

διαφήμιση

Μαλλιά