Τι είναι τα εμφυτεύματα στήθους;

Τι είναι τα εμφυτεύματα στήθους;

Τόσο τα σιλικονούχα, όσο και τα αλατούχου διαλύματος εμφυτεύματα έχουν μία εξωτερική επιφάνεια από σιλικονούχο υλικό. Όταν όμως κάποιος αναφέρεται σε „εμφυτεύματα σιλικόνης”, εννοεί το περιεχόμενο του εμφυτεύματος, και όχι το εξωτερικό.

Τα βασικά μέρη των εμφυτευμάτων είναι:

 • Το περίβλημα (το εξωτερικό, μερικές φορές αναφέρεται ώς φάκελος)
 • Η γέμιση (μέσα στο περίβλημα)
 • Το μπάλωμα (καλύπτει την τρύπα από την οποία η γέμιση μπαίνει στο περίβλημα)

Τυπικά το περίβλημα είναι μονής στρώσης ("single lumen"), μερικά όμως εμφυτεύματα έχουν διπλό περίβλημα – ένα περίβλημα μέσα σε ένα δεύτερο ("double lumen").opcje binarne forum

Περιβλήματα σιλικόνης για σιλικονούχα και αλατούχου διαλύματος εμφυτεύματα

Τόσο τα σιλικονούχα, όσο και τα αλατούχου διαλύματος εμφυτεύματα έχουν μία εξωτερική επιφάνεια από σιλικονούχο υλικό. Όταν όμως κάποιος αναφέρεται σε „εμφυτεύματα σιλικόνης”, εννοεί το περιεχόμενο του εμφυτεύματος, και όχι το εξωτερικό. Οι 2 τύποι εμφυτευμάτων που χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ είναι:

 1. αλατούχου διαλύματος, περιβλήματος σιλικόνης
 2. gel σιλικόνης, περιβλήματος σιλικόνης

Προς το παρόν η χρήση των εμφυτευμάτων gel σιλικόνης περιορίζεται στους ασθενείς που χρειάζονται διορθωτικές επεμβάσεις στήθους.

Σε γενικές γραμμές, το σιλικονούχο περίβλημα αποτελείται από

 • Μακριά νήματα σιλικόνης
 • Περίπου 20% πουδραρισμένη ξηρή σιλικόνη σφιχτά δεμένη με τα πολυμερή της σιλικόνης
 • Μικρές ποσότητες άλλων υλικών

Εμφυτεύματα αλατούχου διαλύματος

Τα εμφυτεύματα αυτά περιέχουν ένα στείρο αλατούχο διάλυμα – τον ίδιο τύπο αλατούχου διαλύματος που χρησιμοποιείται στη γενική χειρουργική και για εσωτερική έγχυση.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι εμφυτευμάτων. Διαφέρουν στο εάν το διάλυμα εγχύεται πριν την επέμβαση, κατά τη διάρκειά της και στο κατά πόσο το εμφύτευμα είναι προσαρμοζόμενο.

Κοινοί τύποι εμφυτευμάτων αλατούχου διαλύματος:

 1. Μονής στρώσης (περιβλήματος) – προγεμισμένα κατά την κατασκευή τους με συγκεκριμένο όγκο. Δεν υπάρχουν βαλβίδες για έγχυση κατά τη διάρκεια της επέμβασης ή μετά.
 2. Μονής στρώσης,-- γεμίζονται με σταθερή ποσότητα διαλύματος κατά τη διάρκεια της επέμβασης μέσω μιας βαλβίδας. Μετά την επέμβαση δε ρυθμίζεται ο όγκος τους.
 3. Μονής στρώσης -- γεμίζονται με σταθερή ποσότητα διαλύματος κατά τη διάρκεια της επέμβασης μέσω μιας βαλβίδας. Μετά την επέμβαση μπορεί να προστεθεί ή να αφαιρεθεί διάλυμα μέσω μιας βαλβίδας.

Εμφυτεύματα gel σιλικόνης

Η γέμιση στα εμφυτεύματα αυτά αποτελείται από έλαιο σιλικόνης, νήματα κατεργασμένης σιλικόνης, μία μικρη ποσότητα ακατέργαστης σιλικόνης και άλλα υλικά. Η σιλικόνη είναι πολυ ασφαλές σύμπλεγμα και χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική για δεκαετίες.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι εμφυτευμάτων gel σιλικόνης:

 1. Μονού περιβλήματος – προγεμισμένο από τον κατασκευαστή με συγκεκριμένη ποσότητα gel
 2. Διπλού περιβλήματος – το εσωτερικό περίβλημα είναι γεμισμένο από τον κατασκευαστή με συγκεκριμένη ποσότητα gel. Το εξωτερικό περίβλημα γεμίζεται κατά τη διάρκεια της επέμβασης με συγκεκριμένη ποσότητα μέσω μιας βαλβίδας.
 3. Διπλού περιβλήματος – το εξωτερικό περίβλημα είναι γεμισμένο από τον κατασκευαστή με συγκεκριμένη ποσότητα gel. Το εσωτερικό περίβλημα γεμίζεται κατά τη διάρκεια της επέμβασης με συγκεκριμένη ποσότητα μέσω μιας βαλβίδας. Αυτός ο τρίτος τύπος επιτρέπει αλλαγές στην ποσότητα της γέμισης μετά την επέμβαση.
 4. Ο τέταρτος τύπος μοιάζει σαν να μην έχει περίβλημα. Έχει την όψη και την υφή μιας ημιστερεής μπάλας gel.

Εμφυτεύματα εκτός των παραπάνω τύπων

Άλλοι τύποι εμφυτευμάτων έχουν ένα περίβλημα σιλικόνης, με γέμιση όμως άλλη εκτός από αλατούχο διάλυμα ή σιλικόνη. Μερικά χρησιμοποιούν gel εκτός του σιλικονούχου. Άλλα έχουν περίβλημα από άλλο υλικό, εκτός από σιλικόνη. Κανένα από αυτά δεν είναι εγκεκριμένο στις Η.Π.Α.

Θυμηθείτε ότι η αυξητική στήθους δεν είναι μόνιμη, και τα εμφυτεύματα δε διαρκούν για μια ζωή. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αντικατασταθούν με νέα. Τα στοιχεία λένε ότι 10 χρόνια μετά την επέμβαση, εως και το 50% πρέπει να αντικαθίσταται.

Η ανθεκτικότητα και η ασφάλεια των εμφυτευμάτων σήμερα ελέγχονται αυστηρά απο τον ΕΟΦ. Μιλήστε με κάποιον πιστοποιημένο πλαστικό χειρούργο για το κατάλληλο εμφύτευμα για την αυξητική σας επέμβαση.

διαφήμιση

Μαλλιά